2020. június 17., szerda

A legyakoribb kérdések a légterelő kicsomagolása után

Több mint 10 éves ügyfélszolgálati tapasztalatom alapján ma 3 olyan tipikus vásárlói visszajelzést/kérdést hoztam témának, amikkel napi szinten találkozom.

Hosszabb a légterelő, nem jót kaptam!
Ha a légterelőt odatesszük az ablakkerethez, akkor az valóban hosszabb, a B oszlopnál túlnyúlik akár 2-3 cm-rel is. Mivel a légterelők az ablakkeret gumitömítésébe illeszkedik, nem pedig az ablakkeret külső részéhez, ezért ez a plusz pár centiméter el fog tűnni a felszerelés során. Amennyiben az légterelő íve nem tér el a kerettől úgy nyugodtan ellehet kezdeni a felszerelést a mellékelt felszerelési utasításon található sorrend alapján.



Karcos a légterelő, anyag hibás!
A Szatuna Classic és Sporty légterelők mindkét oldalán védőfólia található, ami már az alapanyag gyártás első pillanatától kezdve védi a légterelő felületét.
Ha ez nincs eltávolítva a légterelő külső és belső felületéről is, akkor a légterelő valóban a mattnak, karcosnak tűnik.
FONTOS! Védőfóliával csak az általunk gyártott Szatuna Classic és Sporty típusok vannak ellátva, a forgalmazott német ClimAir légterelőn nincs védőfólia, ott a termék védelmét a csőfóliás csomagolás látja el.



Nem kaptam U profilt
Arra törekszünk, hogy minden légterelőnket U profillal lehessen rögzíteni, de vannak olyan esetek amikor az adott autótípus ablakkeretének gumitömítése nem alkalmas arra, hogy U profilt tegyünk bele, ilyenkor úgy oldjuk meg a biztonságos rögzítést, hogy a légterelőt kicsit hosszabbra szabjuk, emiatt talán kicsit nehezebb is beszerelni őket, de utána biztonságosan tartja magát a keretben U profil nélkül is.
Ugyanezen az elven működik az összes ClimAir légterelő is, tehát amennyiben ClimAir légterelőt rendelt ne keresse az U profilokat a dobozba, mert nem csomagol melléjük a gyártó.

A szomszéd U profilja pedig…

… mindig kisebb/nagyobb/több/kevesebb volt. Ennek az oka az, hogy 8 különböző méretű U profilunk van, az hogy melyik méretet adjuk az adott légterelő mellé, az autó gumitömítésének szélessége és mélysége határozza meg. A darabszám szintén változó lehet, csak annyit adunk amennyi valóban indokolt, valamint itt is előfordulnak olyan esetek, hogy nem mindenhova lehet betenni az U profilt.
A rajzos felszerelési utasítás a légterelő mellett mindig pontosan jelöli, a felszereléshez szükséges U profilok mennyiségét valamint meghatározza, hogy a légterelő mely részeire kell elhelyezni őket.
A Szatuna Classic és Sporty légterelők mellé csomagolt rajzos felszerelési utasítás mindig pontosan jelöli, hogy hány darab U profilnak kell lennie a csomagban és azokat hogyan/hova kell elosztani a felszerelés során.



Haluskai Csilla
Szatuna Kft - ügyfélszolgálat
www.szatuna.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A 3 legnagyobb tévhit a Szatuna légterelőkkel kapcsolatban

#1 tévhit - Összekarcolja az ablaküveget Légterelőink alapanyaga plexi. Az üveg megkarcolására csak az üvegnél keményebb anyag képes, a...