2018. szeptember 14., péntek

Hogyan szereljem fel a légterelőmet?

Kézhez kaptad a légterelődet, de tanácstalanul állsz előtte, hogy szereld fel az autódra? Minden csomagban mellékelünk felszerelési utasítást, de lehetséges, hogy ez nincs teljesen segítségedre, így arra gondoltunk, kitérünk néhány gondolat erejéig a felszerelés módjára. Ha azonban így sem sikerül, még mindig választhatod a másik utat: megkeresel minket telefonon, emailben vagy személyesen, hogy a tőlünk telhető legjobb tudásunk szerint tudjunk bármilyen felmerülő kérdésre válaszolni.


Figyelem! Az alábbi felszerelési útmutató a Szatuna Classic és Szatuna Sporty légterelők esetében érvényes! A ClimAir esetében más módszert kell alkalmazni.

1. lépés:
A dobozt kibontva látsz egy pár légterelőt "zacskóban", mellé rakva vagy a csomagolásra ragasztva találsz egy rajzos útmutatót és ha szükséges a felszereléshez, akkor U profilokat kis zacskóban. Először is kérlek csomagold ki a légterelőt, nyisd ki az útmutatót és készítsd elő az U profilokat. Amennyiben nincs a csomagolásban U profil, de a haszálati útmutató jelzi, hogy szükséges, akkor kérlek vedd fel velük a kapcsolatot. Előfordulhat sajnos hogy nem került a csomagba véletlenül, ekkor térítésmentesen küldünk neked postán.

2. lépés:
Az útmutatóban jól látszik, hogy egy védőfólia van a légterelőinken. Ezt felszerelés előtt el kell távolítani: könnyedén lehúzható a légterelőkről. A fóliából minden légterelőn van a külső és a belső oldalán is.

3. lépés:
Húzd le az autón mindkét oldalt az ablakot. A felszereléshez szükséges szabaddá tenni az ablak felső gumiperemét, ebbe kell majd felhelyezni a légterelőt.

4. lépés:
Amennyiben "Classic" vagy "ClimAir" légterelőt rendeltél, ez az esetek 90%-ban leér a tükör alsó vonaláig. Így ezeknek a légterelőknek először az A oszlop felőli részét kell a gumikéderbe illeszteni. A tükör felöli részét a légterelőnek fontos, hogy ne az ablak útjába helyezd, hanem ennek az alsó sarka álljon kifelé.

5. lépés:
Ha ez kész, akkor a légterelő "B" oszlop felőli részét helyezzük be a B oszlop oldalsó gumiperemébe. Fontos, itt még a légterelő hátsó sarkát ne nyomjuk fel a felső gumiperembe.


6. lépés:
Most kezdd el a felső gumiperembe felnyomkodni a légterelőt. Kezd a légterelő közepén, majd az elején és a hátulján is nyomd fel teljesen a gumikéderbe.

7. lépés:
Ekkor már a helyén van a légterelőd. A használat útmutatóban található helyekre a kapott U-profilokat, egy lapos csavarhúzó segítségével a légterelő és a gumikéder közé fel kell tolni. Fontos, hogy az U profilon található kis karmok az utastér felé - tehát befelé - nézzenek! Az U profiloknak nem szabad kilógnia. Ezek fogják fel a légterelőt és terelik a légterelő és a kéder között az ablakot. 


8. lépés:
Húzd fel óvatosan, szakaszosan az ablakot. Ha becsípődésgátlós az elektronika, akkor azt "meg kell tanítanod" a megváltozott környezetre. Van olyan autó amelyiknél ez már az első szakaszos felhúzást követően működni fog, de ha visszanyit, akkor többször kell szakaszos felhúzással próbálkozni. Esetekben előfordulhat, hogy a tenyereddel kell segítened az ablakemelőt első alkalommal. Ha még így is szorul egy kicsit az ablak, akkor egy pici kenőanyaggal (pl. WD-40) érdemes befújni az autó oldalablakának felső részét.

Ha az  ablakokat felhúztad, akkor legalább 12 de inkább 24 órán keresztül hagyd felhúzva őket, így minden a helyére fog idomulni. 

Ha nem sikerül felszerelned a légterelőt, kollégáink telefonon, emailben és a Facebookon is tudnak segíteni Neked.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A 3 legnagyobb tévhit a Szatuna légterelőkkel kapcsolatban

#1 tévhit - Összekarcolja az ablaküveget Légterelőink alapanyaga plexi. Az üveg megkarcolására csak az üvegnél keményebb anyag képes, a...