2018. szeptember 6., csütörtök

Még egy kicsit az U profilokról...

Fém és műanyag "U-profilok"
Mitől lesz tartósan a helyén a Szatuna légterelő? Nem tudod mi az a sok kicsi fém vagy műanyag izé, amit a légterelőd mellé csomagolunk? Szeretnénk neked most, egy kicsit részletesebben bemutatni az "U-PROFILOKAT" és azok használati előnyeit. Korábban már volt róla két posztunk is a blogon, de úgy gondoljuk, nem lehet elegendő információt közzéteni róla, hiszen ezek a kis profilok szerves részei a légterelőnek.


Majdnem minden légterelőnk mellé csomagolunk kis fülecskéknek tűnő, "U" alakú profil elemeket, melyek segítségével tartósan és masszívan rögzítheted a Szatunás Classic és Sporty légterelőidet autódon. Ez az U-profil autótípustól függően lehet fémből vagy műanyagból, de nagyon fontos:

előfordulhat, hogy az általad rendelt légterelőnek nem tartozéka az U-profil! 

A légterelő felszerelési utasításában látható módon, a légterelőt az autó ablakkeretének gumitömítésébe kell felhelyezni, és ezután a megadott helyekre az "u-profilokkal" lehetséges a rögzítés.

Felszerelési videónkon kolléganőnk egyszerűen és gyorsan felszereli a légterelőt, ezen jól látható a profilok felhelyezési módja is: 


Ezek a profilok segítik a légterelő biztos illeszkedését az autó ablakának gumiperemébe történő felhelyezésekor. Úgy gondoljuk, ez a rögzítési módszer sokkal hatékonyabb, mint a ragasztós változatoké, hiszen a ragasztó a hosszú évek és időjárási viszontagságoknak köszönhetően elöregszik, egy idő után elenged, így leeshet a légterelő. Ezt a profilok használatával nagyon minimálisra tudtuk csökkenteni, ezért inkább ezt a biztosabb rögzítési módot alkalmazzuk.

Mi van akkor, ha nem csomagoltunk a légterelőd mellé u-profilt, esetleg úgy látod, hogy a kapott profilok nem elegendőek a rögzítéshez?

Nem kell kétségbe esned, bizonyos típusok esetében nem adunk hozzá, hiszen ezeknél a típusoknál a gumitömítés kialakítása is más, így a légterelő beleül, nem szükséges hozzá plusz rögzítő elem.
Ha viszont mégis úgy látod, hogy jól jönne néhány profil, hogy stabilabb maradjon, jelezd felénk bátran, és mi küldünk neked ingyenesen, postai úton! 

Ugyanez érvényes akkor is, ha a kiküldött mennyiségű u-profil véleményed szerint nem elegendő a rögzítéshez: ekkor is jelezd ezt felénk, és küldünk még ingyenesen, hogy biztosan megfelelően rögzíteni tudd a légterelőd. 

Szeretnénk ha minél nagyobb biztonságban éreznéd az általad felrakott légterelőket, így bármilyen felmerül probléma és kérdés esetén állunk rendelkezésedre. 


10 megjegyzés:

  1. Karosszèria javítàsi munkàk miatt leszereltèk alègterelöimet, visza rakàsnàl pedig màr nem jutot mindenhovà a kis rögzitö U profilokbol. Hogyan tudnèk szerezni - vàsàrolni ezekböl a rögzitö elemekböl? Elöre is köszönöm, üdvözlettel:Cseh Zsolt

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amennyiben az info@szatuna.hu email címre megírod a pontos autótípust és egy postázási címet, úgy ingyen feladunk egy csomaggal az adott típushoz való U profilból.

      Törlés
  2. T.Szatuna
    Hol tudnék venni U
    profilt a légterelő rögzitéséhez.
    Önöktől vettem kb 1 éve az ablakterelőt.
    Valahogy kiestek a keretből és igy lötyögnek.
    Előre is köszönöm és várom a vissza jelzésüket.
    Gábor A

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amennyiben az info@szatuna.hu email címre megírod a pontos autótípust és egy postázási címet, úgy ingyen feladunk egy csomaggal az adott típushoz való U profilból.

      Törlés
    2. Üdv. Én is ugyan így jártam. A két hátsó ablakról le is kellett vennem mert,libegtek.

      Törlés
    3. Üdvözlöm Tiszetelt Szatuna.
      Hol tudnék vásásrolni U profilt?
      Az egyik terelőből kieset és lötyög.
      Válaszát előre is köszönöm.

      Törlés
  3. Üdvözlöm!Hol lehet kapni ilyen rögzítőt? Mert a hatsó ajtónál lévő légterelő leesett,a rögzítő kiesett belőle és így nem tudjuk visszatenni a helyére 😟. Válaszukat köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia
      írj az info@szatuna.hu és ők válaszolnak rá.
      Kaptam tölük u profilt.
      Nagyon rendesek voltak.
      Üdv

      Törlés
  4. Jó estèt hyundai tucson 2008év légtérrelö rögzítő u profilt szeretnék kérni 6db
    Elöre is köszönöm

    VálaszTörlés

A 3 legnagyobb tévhit a Szatuna légterelőkkel kapcsolatban

#1 tévhit - Összekarcolja az ablaküveget Légterelőink alapanyaga plexi. Az üveg megkarcolására csak az üvegnél keményebb anyag képes, a...