Még egy kicsit az U profilokról...

Fém és műanyag "U-profilok"
Mitől lesz tartósan a helyén a Szatuna légterelő? Nem tudod mi az a sok kicsi fém vagy műanyag izé, amit a légterelőd mellé csomagolunk? Szeretnénk neked most, egy kicsit részletesebben bemutatni az "U-PROFILOKAT" és azok használati előnyeit. Korábban már volt róla két posztunk is a blogon, de úgy gondoljuk, nem lehet elegendő információt közzéteni róla, hiszen ezek a kis profilok szerves részei a légterelőnek.


Majdnem minden légterelőnk mellé csomagolunk kis fülecskéknek tűnő, "U" alakú profil elemeket, melyek segítségével tartósan és masszívan rögzítheted a Szatunás Classic és Sporty légterelőidet autódon. Ez az U-profil autótípustól függően lehet fémből vagy műanyagból, de nagyon fontos:

előfordulhat, hogy az általad rendelt légterelőnek nem tartozéka az U-profil! 

A légterelő felszerelési utasításában látható módon, a légterelőt az autó ablakkeretének gumitömítésébe kell felhelyezni, és ezután a megadott helyekre az "u-profilokkal" lehetséges a rögzítés.

Felszerelési videónkon kolléganőnk egyszerűen és gyorsan felszereli a légterelőt, ezen jól látható a profilok felhelyezési módja is: 


Ezek a profilok segítik a légterelő biztos illeszkedését az autó ablakának gumiperemébe történő felhelyezésekor. Úgy gondoljuk, ez a rögzítési módszer sokkal hatékonyabb, mint a ragasztós változatoké, hiszen a ragasztó a hosszú évek és időjárási viszontagságoknak köszönhetően elöregszik, egy idő után elenged, így leeshet a légterelő. Ezt a profilok használatával nagyon minimálisra tudtuk csökkenteni, ezért inkább ezt a biztosabb rögzítési módot alkalmazzuk.

Mi van akkor, ha nem csomagoltunk a légterelőd mellé u-profilt, esetleg úgy látod, hogy a kapott profilok nem elegendőek a rögzítéshez?

Nem kell kétségbe esned, bizonyos típusok esetében nem adunk hozzá, hiszen ezeknél a típusoknál a gumitömítés kialakítása is más, így a légterelő beleül, nem szükséges hozzá plusz rögzítő elem.
Ha viszont mégis úgy látod, hogy jól jönne néhány profil, hogy stabilabb maradjon, jelezd felénk bátran, és mi küldünk neked ingyenesen, postai úton! 

Ugyanez érvényes akkor is, ha a kiküldött mennyiségű u-profil véleményed szerint nem elegendő a rögzítéshez: ekkor is jelezd ezt felénk, és küldünk még ingyenesen, hogy biztosan megfelelően rögzíteni tudd a légterelőd. 

Szeretnénk ha minél nagyobb biztonságban éreznéd az általad felrakott légterelőket, így bármilyen felmerül probléma és kérdés esetén állunk rendelkezésedre. 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Miért nem tudom felhúzni az ablakomat, amióta felszereltem a légterelőt?

Német csúcsminőség: ClimAir

Segítség, felszerelés közben eltörtem!