2020. június 17., szerda

A 3 legnagyobb tévhit a Szatuna légterelőkkel kapcsolatban



#1 tévhit - Összekarcolja az ablaküveget
Légterelőink alapanyaga plexi. Az üveg megkarcolására csak az üvegnél keményebb anyag képes, a plexi pedig egy nagyságrendekkel lágyabb műanyag.
Az autó mindennapi használatából kifolyólag az ablakkeret gumitömítése és a légterelő közé kerülő por és homokszemek azok, amik az idő során képesek karc nyomokat hagyni az ablaküveg felső 1-2 cm-én. Ha azt tapasztalja, hogy az üveg karcolódik, akkor vegye le a légterelőt, alaposan tisztítsa meg az ablakkeret gumitömítését és a légterelő peremét, majd szerelje vissza.
Független igazságügyi szakértői véleményünk is van erről, azért hogy valóban hitelesen tudjuk alátámasztani a fentebb leírtakat.


#2 tévhit - Műszaki vizsga előtt le kell szerelni
A légterelő használatát semmilyen törvényi szabályozás nem tiltja. Légterelőink TÜV minősítéssel rendelkeznek és megfelelnek az ENSZ-EGB 26. számú előírásainak.

 #3 tévhit - Nem működik elektromos ablakemelővel
A légterelők jelentős részét távtartó U profilok segítségével lehet rögzíteni. Az U profilok stabilan rögzítik a légterelőt valamint helyet biztosítanak a légterelő pereme mellett az ablaküvegnek.
Az első felszereléskor előfordulhat, hogy az ablaküveg nehezebben megy fel. Szakaszosan javasoljuk felhúzni először, majd ha teljesen felment, akkor célszerű 24 órán keresztül úgy hagyni, ennyi idő alatt a gumitömítés megszokja a légterelőt és az U profilokat, idomul hozzá. Ha van otthon szilikon spray, akkor ilyen esetekben az is segíthet, ha az ablaküveg felső élét kicsit bekeni, így az üveg könnyebben megy fel.



Ha benned is van kétség, tedd fel nekünk kérdéseidet nyugodtan!
info@szatuna.hu
www.szatuna.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A 3 legnagyobb tévhit a Szatuna légterelőkkel kapcsolatban

#1 tévhit - Összekarcolja az ablaküveget Légterelőink alapanyaga plexi. Az üveg megkarcolására csak az üvegnél keményebb anyag képes, a...