2018. december 13., csütörtök

Sapka, sál, kesztyű: légterelő felszerelés, télen

Biztos sok helyről hallottad már, hogy az autót sem érdemes télen szerelni, mert a műanyag elemek elrepedhetnek, így ha valami halasztható inkább melegebb időben érdemes elvégezni a javítást, vagy csak megfelelő körültekintés mellett érdemes belefogni. A plexi is olyan műanyag elem, ami a téli hidegben elrepedhet, ha nem figyelünk oda rá. Ez ne ijesszen meg, ha odafigyelsz, nem érhet baleset! 

Mi kell hozzá, hogy a téli hidegben felszereld a legújabb Szatuna légterelőd az autódra? Csak a szokásos: a légterelő, a kapott U-profilok (ha tartozék), esetleg egy csavarhúzó, na meg sapka, sál, kesztyű hogy meg ne fázz odakint :) 

Nem számít, hogy az autód kint állt-e a téli mínuszokban a ház előtt, vagy bent volt a fűtött garázsban, ez maximum a saját komfortérzeted miatt fontos. Ez nem fogja befolyásolni, hogy felszereld rá a légterelőt. Arra azonban nagyon oda kell figyelned, hogy a légterelőt hol tárolod a felszerelés előtt. Ha megfogadod a tanácsunkat, garantáltan nem lesz problémád vele!

A műanyag a hidegben kissé merevebb lehet, mint a nyári forróságban, ezért, hogy elkerüld azt, hogy felszerelés közben a légterelőd megrepedjen, vagy eltörjön előtte vidd be a lakásba. Nem vicc :) 


Tedd be valamelyik sarokba néhány órára, miután megkapod a futártól, hogy legalább szobahőmérsékletűre felmelegedjen. Ekkora ugyanis visszanyeri a plexi a rugalmasságát annyira, hogy könnyedén fel tudod majd rakni az autódra. Így már nem fog számítani hogy a kinti süvítő hideg vagy a benti melengető fűtött garázs lesz a környezet a felszereléskor.

A felszerelési folyamat egyébként ebben az esetben is ugyanaz mint eddig. Látogass el YouTube csatornánkra, ahol minden videós segítséget megtalálsz a felszereléshez: 

Képtalálat a következőre: „youtube”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A 3 legnagyobb tévhit a Szatuna légterelőkkel kapcsolatban

#1 tévhit - Összekarcolja az ablaküveget Légterelőink alapanyaga plexi. Az üveg megkarcolására csak az üvegnél keményebb anyag képes, a...