2018. november 8., csütörtök

Rekumbens gyártás a Szatuna falai között


A légterelő üzletágunkkal már nagyjából megismerkedhettetek, azonban van egy új terület, amit most szeretnénk Nektek bemutatni. Te tudod mi az a rekumbens? Eszik, isszák, vagy hajtják? 
Hát hajtják! :) 

Büszkén mondhatjuk, hogy idéntől elindult egy új irány a cégen belül: elkezdtük élesben a rekumbens gyártást és értékesítést. Nagyon örülünk a projektnek, hiszen azt gondoljuk, hogy egy nagyon egyedi, minőségi termékkel tudtunk előrukkolni. Nálunk egyelőre csak nagyon kevesen ismerik, de több külföldi országban, az USA-ban komplett rajongótábora van. Ha már másnak ennyire bejött, akkor rossz nem lehet, igaz? :) 

A rekumbens, vagy másnéven fekvőkerékpár, egy speciálisan kialakított kerékpár fajta. Ugyanúgy lábbal kell hajtani, mint klasszikus társait, a különbség azonban az üléspozícióban rejlik: a nevéből adódóan itt nem ülni kell a biciklin, hanem tulajdonképpen feküdni, és úgy tekerni. Nézd csak: 


Az általunk gyártott rekumbens a Pelso Brevet márkanevet kapta, hogy némi visszautalás is legyen a Balatonra. Ezt a fajta kerékpárt is Balatonfüzfőn gyártjuk, csakúgy mint légterelőinket, azonban itt már nyilván teljesen más gépeket, technológiákat alkalmazunk, hogy elérhessük a tökéletes kerékpárt. 

Pelso Brevet

A váza extra könnyű, csak a rekumbens váz üresen ~1500g, vagyis 1,5 kiló, ami jelenleg a rekumbensek piacán a legkönnyebb a világon. A vázszett kompletten felszerelve, kerekek nélkül is ~4kg körül mozog, így egy utcai de akár verseny kerékpározáshoz épp ideális súlyú kerékpárt vehetünk magunknak. A váz és a villa anyaga is karbon. Amerikai partnereink által elvégeztetett bevizsgálások alapján rendkívül jó tulajdonságokkal rendelkező, erős, nagy teherbírású a Pelso Brevet. 

A vázat, hogy megfelelő méretű legyen mindenki számára, kétféle méretben gyártjuk, így a magasabb, és alacsonyabb bicikliseknek is megfelelő lesz majd. Ergonómikus kialakításának és a felhasznált anyagok minőségének köszönhetően a kerékpár rendkívül kényelmes lehet a hosszabb távokat tekerő sportolóknak is. 

Ádám és a Pelso Brevet Zadarban

A kerékpár ezenkívül teljesen magyar fejlesztésű, kollégánk Novák Ádám tervei alapján készültek. Ő koordinálja a gyártást és indítja el az értékesítést is. Az ő keze alá dolgozunk még néhányan, hogy minél többen megismerhessék és megszeressék ezt a fajta kerékpárt. Ádám maga is sportember, aktívan kerékpározik is, így tulajdonképpen nem is meglepő, miért Ő vette a kezébe a termék tervezését és gyártását. 

Bár elsőre érdekesnek, esetleg nehéznek tűnhet a használata, nagyon könnyű megtanulni, így ha látsz benne fantáziát, mindenképp érdemes kipróbálni, ha lehetőséged adódik. Ha Neked is megtetszett és szívesen szeretnél komolyabban foglalkozni a témával, illetve szeretnél még több információhoz jutni, kattints, és böngészd weboldalunkat, valamit vedd fel velünk a kapcsolatot: 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A 3 legnagyobb tévhit a Szatuna légterelőkkel kapcsolatban

#1 tévhit - Összekarcolja az ablaküveget Légterelőink alapanyaga plexi. Az üveg megkarcolására csak az üvegnél keményebb anyag képes, a...