2018. október 16., kedd

Társadalmi felelősségvállalásunk

Fotó: Unsplash
A Szatuna Kft egy olyan vállalkozás szeretne lenni, ami példát mutat és lehetőségei szerint segíti azokat akiknek erre szükségünk van. Úgy gondoljuk vállalkozásként nagyon fontos a társadalmi felelősségvállalásunk, hogy a megkapott nyereséget ne csak a magunk részére fordítsuk, hanem olyanoknak is jusson belőle, akik ebből építkezni tudnak. Úgy gondoltuk, hogy összegyűjtjük Nektek, hogy kicsit belelássatok Ti is, hogy mely szervezeteket támogatjuk, és hogy miért tartjuk mindezt fontosnak. Reméljük valóban követendő példával tudunk szolgálni. 

Vidéki vállalkozásként, elsősorban a hozzánk közeli szervezetek támogatása a cél. Szeretjük a sportot, szeretjük látni, ahogy felnő a jövő nemzedéke, de ezek nem valósulhatnának meg, ha nem volna, akik mindezt támogatják. Ezért mi is részt szeretnénk venni benne.

Minden évben rendelkezünk a TAO-ról, már több helyi sportszervezet kérte a támogatásunkat. Ezekre örömmel mondunk igent, hiszen több évtizedes munkát és fejlődést támogathatunk, és kicsit részesei lehetünk annak, hogy a környéken sportoló gyerekek, fiatalok és felnőttek megfelelő körülmények között élvezhessék a sport örömét. 



Korábbi támogatottjaink között tudhatjuk a Füzfő Atlétika Klubot, akik szakosztályonként osztották el a kapott támogatást. Támogattuk a Balaton Vízilabda Klubot, reméljük a kapott összeg révén sikeresebb felkészülést és versenyeket tudtak biztosítani a játékosoknak, és sok helyi gyermek élvezheti a sport örömét a Füzfői uszodában. Részt vettünk a Füzfői AK Futball csapat támogatásában is. A fenti klubokat támogatására évente van lehetőség TAO pénzből, melynek mértéke milliós nagyságrendű. 

Fotó: Balaton Vízilabda Klub Facebook oldala

A Szatuna Kft fontosnak tartja, hogy ne csak a vezetőség, hanem a dolgozók is dönthessenek arról, hogy mely szervezetek jussanak általunk pénzhez, így mindenki egy kicsit magáénak érezheti a részvételt egy-egy adomány elköltésekor. Az ügyfélszolgálat segítségével, minden hónapban egy-egy civil alapítványt támogatunk, havi átlag 5000Ft összeggel. 

2018-ban eddig az alábbi alapítványokat támogattuk, volt közöttük olyan, melyeket többször is:
- Mentőöv Gyermekeinkért 2002 Alapítvány
- Reménycsillag Gyermekeinkért Alapítvány
- Szívbeteg Csecsemőkért Közhasznú Alapítvány
- Őrangyal Európai Alapítvány
- Napfény a Beteg Gyermekekért, a Rászorúlókért Közhasznú Alapítvány
- Tündérkert Európai Alapítvány
- Vészhelyzet 2002 Életmentő Alapítvány

Fotó: Unsplash
Az alapítványok általában ruházatra, készségfejlesztésre, hétköznapi felhasználású valamint kórházi eszközökre használják fel a kapott támogatási összeget. Első ránézésre nem tűnhet soknak, sajnos mi sem tehetjük meg, hogy sokkal több pénzt fordítsunk erre, de úgy gondoljuk, ha rajtunk kívül még sokan megteszik ezt a gesztust, akkor célbaérhetnek a kis összegű adományok is. 

Legutóbbi támogatásunk a Balatonalmádi Polgárőrségnek szántuk, ez nem kifejezetten pénzbeli, sokkal inkább eszközbeli volt: a polgárőrség autóját felszereltük egy légterelő szettel, hogy a naponta megtett sok kilométert sokkal komfortosabban, kellemesebb viszonyok között tehessék meg a polgárőrök a lakosság védelmében. Bízunk benne, hogy sikerült örömet okoznunk az egyesületnek. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A 3 legnagyobb tévhit a Szatuna légterelőkkel kapcsolatban

#1 tévhit - Összekarcolja az ablaküveget Légterelőink alapanyaga plexi. Az üveg megkarcolására csak az üvegnél keményebb anyag képes, a...