2019. március 11., hétfő

Tavaszi felkészítés

Eljött a jó idő, bizonyára enyre többen jártok már leengedett ablakkal. A légterelő egyre hasznosabb kiegészítője lehet az autódnak, a melegebb napok során. Azonban, ha már rendelkezel légterelővel az autódon, nagyon fontos, hogy a szezon előtt ne csak az autód külsejét mosd le, a légterelőt és környékét is meg kell tisztítani a teljes összképhez. Ehhez nyújtunk ma Neked segítséget!

A téli koszos, poros felverődések a légterelőnél és az oldalablakok esetében is gondot okozhatnak: nem csak nehezítik a kilátást, és rontják az autó esztétikai megjelenését, még hosszab távú károkat is okozhatnak. Lássuk mit tehetsz azért, hogy ne merüljenek fel problémák a porral sem:

1. Felhúzott oldalablakokkal most le a szokásos módon az autódat. Nyugodtan viheted mosóba is, a Szatuna légterelő tutira bírja majd a kiképzést: nem okoz gondot neki a nagy nyomású mosó, az automata mosó és a kézi mosás sem.

2. Amennyiben valamiért mégis azt tapasztalnád, hogy valahol az utastér felé szivárog a víz, feltétlenül ellenőrizd le, hogy a légterelőhöz adott U-profilok megfelelő helyen vannak-e. A téli hideg utáni emelkedett hőmérséklet különbség okozhatja, hogy a fellágyuló gumiperemben lévő profilok elcsúsznak. Ezt egy lapos fejű csavarhúzó segítségéve la helyükre tudod igazítani a profilokat.

3. Az autó külső tisztítása után, engedd le az oldalablakokat és mosószeres kendővel, ami biztosan nem karcolja a felületet, mosd le a légterelőn található nagyobb és erősebb szennyőzésedeket amennyiben maradt még rajta.



4. Ezután egy puha, száraz kendővel vagy szivaccsal töröld szárazra a felületét.

5. Az oldalablakokat kissé húzd feljebb, és a felső peremüket, amely az ajtóba felcsúsznak is takarítsd le ablakmosó vagy egyéb mosószeres tisztítószer segítségével. Az ablak peremén megülő kosz okozhatja az ablakon a karcokat, hiszen a por gyakran apró homokszemcse méretű, ez pedig mint egy "dörzspapír" megkarcolhatja az üveget, mikor felhúzod az ablakot. Ezt a fajta tisztítást egyébként rendszeresen javasoljuk elvégezni az év több időszakában is.

6. Az ablak vízvetőgumiját is tisztítsd meg, amely között feljött alulról az ablak. Erre is lerakdhatnak számunka kedvezőtlen szemcsék, amik szintén sérülést okozhatnak az ablaküvegen.

7. Az ajtó felső peremét, amibe a légterelő beleül, letekert ablaknál érdemes mosószeres ronggyal kitörölni, esetleg ehhez is használhatsz egy csavarhúzot vagy bármi nem éles eszközt, ami segítségével a járatba bele tudod nyomni a kendőt.

8. Ha szárazra törölted a légterelőd, de úgy ítéled meg, hogy kissé foltos maradt, érdemes ablakmosó folyadékot használni. Az alkoholtartalmának köszönhetően ez segít a csíkmentesen tiszta felületet adni.

9. Végső jótanács: az autó ablaka körül található gumiperemet érdemes esetenként szilikonos ápolóval kezelni, így sem a napfény, sem az időjárás egyéb hatásai nem kezdhetik ki hosszútávon sem.

Ha fentieket betartod és rendszeresen alkalmazod, garantáltan hosszú távú boldog tulajdonosa lehetsz Szatuna légterelődnek.




1 megjegyzés:

  1. Most kaptam meg a légterelőt és próbáltam fölszerelni,természetesen a bal oldali eltörött (Hyundai i20 2017 gyárt.)gondolom csak bal oldalit nem lehet rendelni utánna??!

    VálaszTörlés

A 3 legnagyobb tévhit a Szatuna légterelőkkel kapcsolatban

#1 tévhit - Összekarcolja az ablaküveget Légterelőink alapanyaga plexi. Az üveg megkarcolására csak az üvegnél keményebb anyag képes, a...